OMASI-hankkeen loppuseminaari Turussa 30.11.2017

Toivotamme kaikki nuorten ja ohjaustyön parissa työskentelevät tervetulleeksi OMASI – Omaa tulevaisuutta etsimässä -hankkeen loppuseminaariin 30.11.2017 Turussa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta toivomme ilmoittautumista tilan ja tarjoilujen vuoksi 28.11. mennessä: sari.miettinen(at)utu.fi

Omasi – Omaa tulevaisuutta etsimässä -hankkeessa on selvitetty millaisia esteitä nuorten, ja etenkin nuorten naisten työllistymiseen, ammatinvalintaan ja koulutukseen hakeutumiseen liittyy. Hankkeessa on kehitetty työkaluja ja menetelmiä, jotka tukisivat nuoria oman elämän suunnan pohtimisessa ja erilaisten valintojen tekemisessä. Kehittämistyötä on tehty 2015–2017 yhdessä mm. Turun Tyttöjen talon, Turun kaupungin starttipajan ja Opetuskoti Mustikan nuorten ja ohjaajien kanssa. Hankkeen materiaalit on julkaistu Tulevaisuus – paljon mahdollista! Tulevaisuusohjauksen työkirjana (2017). Hanketta koordinoi Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus.

OMASI – Omaa tulevaisuutta etsimässä -hanke:
loppuseminaari 30.11.2017 klo 13–16

Paikka: Scandic Julia, Julin 1
Eerikinkatu 4, Turku

Tutkija Antti Kivijärvi, Nuorisotutkimusverkosto: Melua, kohinaa ja hiljaisuutta. Kuuntelemisen taito hyvinvointipalveluiden sosiaalisena käytäntönä. Kuva: Sari Miettinen.

OHJELMA

klo 13–14 OMASI-hanke: toimintaa ja tuloksia
projektipäällikkö Sari Miettinen, Turun yliopisto
koulutuspäällikkö Leena Jokinen, Turun yliopisto
Esitys (pdf)

klo 14–15 Hyvinvointipalvelujen avaamia polkuja aikuisuuteen
tutkija Antti Kivijärvi, Nuorisotutkimusverkosto

klo 15–15.30 Nuorten tulevaisuuskuvat 2067 – havaintoja Hämeenlinnan tutkimushankkeesta
projektipäällikkö Katariina Heikkilä, Turun yliopisto
Esitys (pdf)
Hankkeen loppuraportti (pdf)

klo 15.30–16.00 Keskustelua nuorten ohjauksesta

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Sari Miettinen, projektikoordinaattori, sari.miettinen(at)utu.fi

 

Projektipäällikkö Katariina Heikkilä Turun yliopistosta kertoo nuorten tulevaisuuskuvia käsittelevästä NUOTU-hankkeesta. Kuva: Sari Miettinen.